Grote nood in Nigeria

Scroll

In juni luidde ZOA de noodklok voor de grote nood in Nigeria. In de stad Maiduguri leven twee miljoen Nigerianen, die voor Boko Haram vluchtten, onder erbarmelijke omstandigheden. Hulp is dringend nodig.

In het noordoosten van Nigeria zaait terreurorganisatie Boko Haram dood en verderf. Miljoenen mensen slaan halsoverkop op de vlucht als rebellen hun dorp binnenkomen. Ze hebben niks meer over en komen in volle kampen terecht. Hier hebben ze gebrek aan alles en zijn ze voor voedsel, medicatie en andere basisvoorzieningen afhankelijk van hulp.

Stap 1.
ZOA ziet de nood in Nigeria en besluit officieel in het land te gaan werken. De eerste maanden spreken we veel slachtoffers van Boko Haram en brengen de nood in kaart. We vinden het heel belangrijk dat we de allerkwetsbaarsten helpen, zodat we ook echt die mensen helpen die daar het meest bij gebaat zijn.

Stap 2. 
De behoeften zijn in kaart gebracht en de meest kwetsbare mensen geselecteerd. Om geld binnen te halen voor onze nieuwe projecten, schrijven we veel donoren aan en starten we ook in Nederland een actie. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen!

Stap 3. 
We kunnen gaan helpen! Alle geselecteerde vluchtelingen krijgen een soort pinpas waar wij geld op zetten. Dit is effectiever dan bijvoorbeeld voedsel uitdelen, want nu kunnen mensen zelf bepalen wat ze kopen. Dit geeft ze niet alleen het gevoel weer zelf keuzes te kunnen maken, maar helpt ook mensen die bijvoorbeeld geld nodig hebben voor medicatie of andere dringende zaken.

Stap 4. 
De distributies zijn in volle gang. Hier krijgt iemand via een mobiele telefoon geld op zijn pinpas gestort.
En zo loopt onze hulp in Nigeria, waar we veel mensen kunnen helpen in hun ergste noden.

Ook in 2018 blijven we werken aan tekenen van hoop, onder andere in Nigeria. Help jij mee dit mogelijk te maken?

Tags: / Category: 2017

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *