Overstromingen in Azië

Scroll

In september eiste een heftige moessonregen in Zuid-Azië meer dan 2100 dodelijke slachtoffers. ZOA kwam in Myanmar en Nepal in actie om de slachtoffers van landverschuivingen en de heftige regen te helpen.

Iedereen die weleens in Zuid-Azie was, weet dat het in dit gebied in de regentijd erg kan storten. Dit jaar richtte de regen echter extreem veel schade aan en trof ze een veel groter gebied dan in andere jaren. Het Rode Kruis heeft becijferd dat naar schatting twee miljoen mensen op de vlucht sloegen voor het water.

Myanmar

Onder andere in Myanmar, waar ZOA werkt, viel heel veel regen. Complete dorpen in Kayin State, in het Zuid-Oosten van Myanmar, raakten afgesloten van de buitenwereld. Ook werd het watertoevoersysteem beschadigd. Net na de ramp konden de bewoners van deze regio regenwater gebruiken om zich te wassen, maar dit werd na het regenseizoen onmogelijk.

In dit gebied zijn geen andere organisaties actief en er is ook geen ondersteuning vanuit de overheid.
Zo werd de bevolking van Kayin State geholpen:

  • directe voedselhulp aan 121 getroffen families voor 5 maanden.
  • getroffen gemeenschappen worden weer aangesloten op de watertoevoer.
  • door trainingen leren de gemeenschappen hoe ze zich kunnen voorbereiden op mogelijke toekomstige rampen.

Ook in 2018 blijven we bouwen aan tekenen van hoop in Myanmar. Help jij mee dat mogelijk te maken?

Nepal

Ondanks het feit dat de nood Kayin State in Myanmar groot was, waren er andere landen in Zuid-Azie die op nog grotere schaal getroffen werden door de moessonregen. Daarom vonden we het noodzakelijk om ook hier hulp te kunnen bieden. Omdat wij zelf niet (langer) fysiek in deze landen aanwezig zijn, hebben we onze partners, met wie wij binnen de Integral Alliance samenwerken, hiervoor benaderd. Het geld komt hiermee ten goede aan slachtoffers van de overstromingen in Nepal, waar ZOA ook bij eerdere rampen in actie kwam. Onze partners:

  • deelden aan maar liefst 1,530 huishoudens pakketten uit voor tijdelijk onderdak zoals golfplaten, ijzer, spijkers, etc.;
  • deelden aan 800 huishoudens pakketten met overige noodzakelijke items uit zoals pannen, servies, emmers, etc.;
  • ondersteunden 700 huishoudens met voedselpakketten;
  • ondersteunden 700 huishoudens met noodzakelijke items zoals muskietennetten, fornuis om op te koken, jerrycans, chemicaliën om water te zuiveren etc.;
  • ondersteunden 1,530 huishoudens om toegang te krijgen tot het voedselprogramma van de overheid.

Ook in 2018 blijven we werken aan tekenen van hoop, onder andere in Azië. Help jij mee dit mogelijk te maken?

Tags: / Category: 2017

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *